Hvad er Skiglæde?

IMG_0027

Skiglæde er det vigtigste brændstof til en god ferie for familien.IMG_0484

 

Skiglæde kommer i mange forskellige varianter alt efter, hvem du er. For mig er skiglæde også flere ting. Det er både, når jeg engang imellem oplever at være den første til at sætter spor i bakken. Det er der noget helt magisk over for mig. Men det er også skiglæde for mig, når jeg oplever at et barn ‘knækker koden’ til at stå på ski. Den stolthed over at mestre skiløb, som børn meget ligefrem viser, giver mig et fantastisk kick af skiglæde!

 

For Hedvig, som jeg har undervist siden hun var 3 år gammel har skiglæden ændret sig over tid. I starten elskede hun at komme ned på cafeen og få varm kakao med masser af flødeskum, efter vi havde kørt sammen i en halv time. Da hun var 5 år gammel, var hun ikke til at få ind fra børnebakken. Hun kunne blive ved og ved og ved med at tage tallerkenliften og køre det samme spor ned mellem dyrene og til sidst hoppe over det lille hop. Som 7 årig så vi hende nærmest aldrig i børnebakken. Hun var mest oppe på de større bakken og kom glædestrålende ned og fortalte, når hun havde klaret en ny løjpe.

 

 

IMG_0188Skiglæde er ikke altid direkte forbundet med ski. Varm kakao, pauserne og alt det hyggelige i at være afsted som familie kan have mindst ligeså stor betydning. Det er vigtigt at anerkende alle former for skiglæde – på den måde får familien den bedste ferie alle sammen.