Kan man have en klatrevæg i stuen?

IMG_9577

Ja – i hvert fald på vores adresse. Motorik og balance er en hel naturlig del af vores hverdag herhjemme. Vores datter Wilma på 3 år er nemlig vild med at udfordre sig selv og hendes balance – hele tiden. Nogen gange kan vi godt få lidt sved på panden som forældre, når hun hænger øverst i ribben eller balancerer på kanten af sofaen med lukkede øjne.

IMG_9575Vores eget hjem er derfor fyldt med redskaber, der inviterer til leg, fysisk udfoldelse, motorik og balance. Det er måske lidt en atypisk prioritering, når man kun råder over 94 kvm, men vores valg af indretning er på en og samme tid en skøn legeplads med masser af muligheder og en naturlig nødvendighed i vores hverdag. Wilma er nemlig et barn, der har brug for at kunne bevæge sig og mærke sig selv fysisk – også lidt mere end andre børn. Hun er nemlig autist. Hun er dygtig motorisk og elsker at udfordre sig selv balancemæssigt – det er vi som ski-entusiastiske forældre naturligvis pænt glade for og vi glæder os allerede vildt til vi skal afsted til vinter. I hele 3,5 uger – juhuuu!

 

Så her kommer et lille indblik i nogle af de bedste ting, vi har valgt at prioritere herhjemme, som giver rum for masser af sjov leg, der naturligt inviterer til træning af balance og motorik.IMG_9574

Da Wilma fyldte 3, fik hun en klatrevæg i fødselsdagsgave. Vi satte den op efter foreskrifterne for op til 6 år, men første gang Wilma afprøvede væggen, klatrede hun til tops og så ud som om, vi havde sat det lidt for let op. Så nu overvejer vi om vi skal omrokere lidt på grebene :)

I vores stue har vi desuden bygget en hule, som man kun kan komme op i via en ribbe. Ribben kan jo bruges til mange forskellige øvelser af både børn og voksne og vi er i hvert fald være vildt glade for den. Og så har vi lavet et lille kontor/pulterkammer indenunder til alt det, der roder 😉 Vi synes det er ret genialt udnyttelse af pladsen.

På Wilmas værelse har vi en stor foldemadras. Vores er fra By Klip Klap og vi har elsket den fra dag 1. Vi bruger den til at sidde på, når vi læser højt, eller leger med lego. Wilma ligger på den, når hun ser Ipad, men vigtigst af alt, er den fantastisk underlag til koldbøtter, hoppe- og tumlelege mm.

IMG_9580

IMG_9578Derudover har vi en lille trampolin, som er blevet brugt og brugt og brugt gennem længere tid. :)

Tak fordi I gad læse med :) Har I selv gode indretningsforslag eller fif til, hvordan I gør derhjemme, er I meget velkomne til at skrive til mig.

/Rikke