Sjov skitræning i skoven for hele familien

IMG_9326

Efterår! Bladene er begyndt at falde af træerne og måske har I allerede bestilt jeres skiferie til den kommende vinter.

Sammen med dine børn, kan I allerede nu begynde at træne til skiferien og samtidig have det super sjovt – og så er det endda helt GRATIS.

De magiske ord er balance, bevægelse og LEG! Og det er på ingen måde forbeholdt børn at lege. Faktisk er der masser af forskning, der dokumenterer at vi bliver gladere af at lege – også som voksne :) Så hvorfor lade leg være noget, der kun er for børn :)

Træningen hjemmefra er udover at være sjovt for familien, også rigtigt godt givet ud i forhold til skiløbet senere på vinteren. Bedre balance og bevægelse med kroppen, er vigtige udgangspunkter for at blive bedre på ski – både for børn og for voksne. Og når det samtidig har den sideeffekt at give sjove oplevelser og godt sammenhold i familien, er det bare med at komme afsted :)

Leg i skoven

Selvom det regner og er råt udenfor, kan I med fordel i efterårsferien eller weekenden trækker i regntøjet og gummistøvlerne eller vandrestøvlerne og gå en tur i skoven. Faktisk er det næsten en fordel, hvis det er lidt vådt udenfor :) Når vi glider lidt i skovbunden, finjusterer fødderne hurtigt efter forholdene. Ofte helt uden vi opdager det. Faktisk er det meget sammenligneligt med, hvad vores fødder gør, når vi står på ski. Justerer efter forholdene helt automatisk. Hvis de altså får lov! Ja – du skal faktisk give dine fødder lov til at kunne justere efter forholdene og det er det efteråret herhjemme er så fantastisk til at træne. Er vi bange for at glide i skovbunden, har vi svært ved at slappe af i benene og spænder man først op i kroppen, har den svært ved at øve sig i at justere efter forholdene. Det er fuldstændig det samme der sker, når vi er på ski. Spænder vi op i benene og kroppen generelt, er det svært at blive bedre på ski.

Vær kreativ, når I er ude og find på sjove opgaver, lege og øvelser i skoven, som får alle til at bevæge sig, træne balance og samtidig ‘slappe af’ i kroppen, så den kan øve sig til skituren.

IMG_9508

Forslag til gode lege/øvelser kan være almindelige fangelege, balancegang på væltede træer, ‘hvem kommer først hen til….”, ‘kongens efterfølger’ og andre helt klassiske lege. Sørg for at komme lidt udenfor de afmærkede stier, hvor underlaget er mere udfordrende og ujævnt. Måske er I tilmed så heldige, at jeres skov har en legeplads med balancegange, klatrevæg eller svævebane. Brug det, der er hos jer og skift evt. mellem at det er jer voksne, der finder på lege/ruter, hvorefter børnene skal finde på en leg eller rute I skal løbe/balancere.

HUSK at klæde jer rigtigt på, så I har god bevægelsesfrihed og så der ikke sker noget ved at I glider eller bliver lidt våde og beskidte.

Er I mere til mountainbiketure i skoven, end de klassiske lege og skovlegepladsen, er cykling i efterårsskove, mindst ligeså god træning til vinterens tur på ski. Find det, I synes er sjovt og kom afsted, uanset om vejrmeldingen siger regn!

Godt tip: tag en termokande med varm kakao med og hold en velfortjent og hyggelig pause undervejs.

IMG_5211