Sjov skitræning hjemmefra – forslag til gode aktiviteter i efteråret

IMG_9436

 

Hvis det står ned i stænger og du har svært ved at hive dine børn med ud i efterårs-regnvejret for at gå i skoven, kan de måske lokkes med en tur i svømmehallen, et legeland eller måske har I mulighed for at klatre indendørs et sted i nærheden.

Det er vigtigt at I som forældre er med og ikke bare kigger på. Udfordr dine børn og lad dem udfordre dig – den er en fantastisk mulighed for jer alle at træne en masse balance og bevægelse sammen – og samtidig have det sjovt!

 

I svømmehallen

Svømmehaller er faktisk gode skitræningssteder. I nogle svømmehaller er der store dyr I kan klatre op og balancerer på. Udfordr hinanden til at balancere på svømmeplader, hop fra vipper eller måske slå kolbøtter under vand. Det handler om at I – både børn og voksne – skal turde udfordre jer selv i forhold til balance og bevægelse. Måske har du ikke hoppet fra 3 meter vippen i mange år – se det som en oplagt mulighed for at udfordre dig selv og ikke kun dine børn. Når vi tør bevæge os ud på kanten af, hvor vi føler os allermest trygge, er lige præcis der, hvor vi samtidig er åbne for at lære nyt.

Det er samtidig en balancegang at kende grænsen for – både dine børn og dig selv, hvornår hver enkelt er åben for udvikling og hvornår grænsen krydses og du eller dit barn føler sig utryg.

Ved at udfordre sig selv jævnligt inden skituren, bliver vi langt bedre til at turde, men også langt bedre til at kende os selv og vores børns grænser, hvilket er et vigtigt udgangspunkt for udviklingen på ski.

 

IMG_9025

 

I legeland

Mange steder i DK findes der forskellige former for legeland. Fælles for alle de steder jeg har været, er desværre en tendens til at det er børnene der leger og forældrene der sidder i cafeen og får en god kop kaffe. Hop i stedet med dine børn. Find på sjove ruter, svære forhindringer med armgang, balancegang eller hvad der måtte være. Få sved på panden, fælles smil og ikke mindst en masse god bevægelses- og balancetræning.

 

I ‘klatreland’

Flere steder i DK er det efterhånden også muligt at finde gode indendørs klatrevægge eller deciderede klatrehaller. Klatring er en fantastisk måde at træne balance, bevægelse, koncentration og styrke på en og samme tid. Der er både klatring med udstyr (sele og reb) og ‘bouldering’, som er uden udstyr og ofte med faldmadrasser nedenunder. Klatring er for alle – også mindre børn. Sørg for at tjekke om det sted I har i nærheden har vægge, der passer til jeres børns alder.

 

På legepladsen

Legepladser – både dem i baghaven, dem i skoven og dem i byens parker, eller de indendørs legelandsagtige af slagsen – er gode til skitræning herhjemmefra. Igen – lad ikke børnene lege alene – vær med! Motiver dine børn og lad dem motivere dig som voksen. Det er fedt at kunne være fælles om at være i bevægelse og træne balance. Gå på balancebomme, gå armgang, balancér på træstubbe, tag en rutsjetur, eller hvad jeres legeplads ellers byder på af udfordringer. Al bevægelse og balancetræning gør en forskel!IMG_9014

Åben hal

Åben hal er et fantastisk koncept, rigtigt mange haller kører med fra efteråret melder sin ankomst til engang ud på foråret. Ofte er det gratis og en god indendørs weekendaktivitet til børn, der synes regnvejret er lidt for meget. Tjek din lokale hal ud, om de har sådan et tilbud.