Kan 2 x 10 minutter i Hedeland Skicenter kurere voldsomme ski-abstinenser?

Signe_hedeland

I sidste weekend var vi i Hedeland Skicenter udenfor Roskilde med vores datter. Hun er 2 år og 3 mdr. Sidste år proppede vi hende på ski i ca. 3 min, godt 15 mdr. gammel. Hun var alt for lille og vi var alt for ivrige. I år er det anderledes. Hun er motorisk dygtig og har en fantastisk balance. Da vi fredag aften så at de ville åbne bakken lørdag i Hedeland, besluttede vi at give det et nyt første forsøg med Wilma på ski.

Hedeland Skicenter havde desuden åbningspræmiere på deres tallerkenlift og selvom vi kom i god tid inden åbning var parkeringspladsen allerede godt fyldt. Manden i skiudlejen var imødekommende og jeg fik hurtigt et par skistøvler i str. 24 og et par 80 cm ski med til Wilma.

IMG_8072

35 minutter – så kort tid tog det at køre fra Frederiksberg til en skibakke i Danmark – det er da ret fantastisk! Wilma fik skistøvler og ski på og vi ‘stod på ski’ i ca. 10 minutter inden det var tid til en tiltrængt pause med juice og kiks i varmestuen. Efter en god pause gik vi ud igen. Wilma synes det var sjovt at gå med skistøvlerne i sneen. Det var udfordrende og hun synes det var fedt!

Hendes skitossede Far tog hende med op på ‘børnebakken’. Først en tur, hvor hun stod mellem benene på ham og derefter en tur, hvor han holdt hendes ski-spidser sammen. Derefter tilbage i kælken og tilbage mod bilen.

Signe_hedeland

Tænk at vi var så entusiastiske da vi havde pakket bilen om morgenen – NU skulle vi på ski! Vi havde faktisk også begge sagt at vi boede i det forkerte land, da vi for første gang i længere tid fløj ud af sengen frivilligt en lørdag morgen tidligt :) Vi var som to skihungrende skiglade mennesker med voldsomme abstinenser. Og så ca. 90 minutter efter ankomst til Hedeland Skicenter, sad vi igen i bilen. 2 x 10 minutters ‘effektiv’ skiløb senere og vi er lykkelige! (okay – Mikael fik lige et par rigtige ture, mens Wilma og jeg holdt pause i varmestuen – men jeg tog reelt set ikke et eneste sving på de 90 minutter!). Men jeg var lykkelig. Mit barn var skeptisk, men ikke afvisende. Det var en sejr af dimensioner, for de skiglade forældre med de voldsomme ski-abstinenser. Nu er vi sikker på at hun nok skal blive vild med det :) Mikael_Signe_hedeland

 

Ærgerligt at det ikke var koldt nok til at åbne denne weekend – nu krydser vi fingre for at frosten indfinder sig, så de kan åbne igen i næste weekend.

PS. Mikael synes bakken var lidt hård og ujævn, men hvad gør det når stemningen er god og det er alt for længe siden man sidst har sat et godt sving. Vi kommer bestemt igen!

PPS. Vil I også holde øje med om de har åbent og følge med os på ski, kan I holde øje med deres facebookside Hedeland Skicenter