Skiglæde på tværs af generationer.

Generationer_ski

Den yngste nybegynder jeg har undervist var 20 måneder – den ældste 70 år. Noget af det jeg elsker ved skiløb, er at det kan være en fantastisk aktivitet og ferieoplevelse på tværs af generationer! Faktisk også selvom man ikke står på ski, men det vender jeg tilbage til.

Gerda – min 70 årige nybegynder var overbevist om at hun var for gammel til at lære at stå på ski, men efter jeg have undervist hendes børnebørn, som alle 3 tumlede op og ned i børnebakken, spurgte jeg Gerda, om ikke hun havde lyst til at prøve at køre en tur sammen med hendes børnebørn. Hun spurgte ”Men er du sikker på at jeg kan klare det?”. Og det var jeg sikker på at hun kunne! Måske hvis hendes forventning var at klare den sorte i fin carvingstil, så nej, men hendes ønske var at kunne køre i børnebakken med hendes børnebørn, så ja :) Efter et par dages træning og kampe med tallerkenliften, som væltede hende, klarede hun en tur fra toppen af børnebakken og ned helt uden min hjælp. Glæde og stolthed lyste ud af hendes øjne på turen ned, mens hendes søn filmede hende. ”Jeg har jo brug for et bevis på at jeg har gjort det” sagde hun :)

Hun var sej og jeg var stolt! Det er selvfølgelig ikke alle på 70, der skal kaste sig ud i at stå på ski, men er man fysisk aktiv i sin hverdag hjemme og har god balance, ser jeg ingen begrænsning i forhold til at stå på ski. Det er selvfølgelig vigtigt at huske på at særligt knogler ikke er lige så stærke hos en 70 årig, som de er, når man er 20 år gammel. Gå forsigtigt til værks og få hjælp af fx en skiinstruktør.

 

Gerda nød at være på ski med hendes børn og børnebørn. Også selvom hun ikke stod på ski (udover de ture hun tog med mig hver dag). De var afsted hen på sæsonen og boede strategisk smart i forhold til børnebakken, så de bare kunne gå til og fra, som det passede alle i familien bedst. Når alle ungerne var oppe i anlægget nød hun udsigten og solen med en kop kaffe i hånden. Men så snart børnebørnene tumlede rundt i børnebakken, stod hun klar på sidelinjen og betragtede dem stolt, mens hun heppede på dem eller uddelte friske forsyninger med chokolade :)Børn_ubbesen

At opleve hvor meget skiglæde, der kan opstå på tværs af generationer, både når alle står på ski, men også hvis der er nogen, der ikke gør, er helt igennem fantastisk for mig. Jeg nyder at se hvor meget skiglæden smitter og bliver til oplevelser de har fælles i bagagen og kan snakke om, når de kommer hjem.

Og så er det jo også temmelig fedt for forældrene at kunne tage en kærestetur i fred og ro indimellem, mens bedsteforældrene hygger med børnebørnene hjemme i hytten eller i børnebakken. Vi er i hvert fald rigtigt glade for at have bedsteforældrene med på skiferie :)