Du skal falde 1000 gange…

Foto193Hemsedal

… Og om hvor vigtig anerkendelse af læringen undervejs er, for at barnet føler at det lykkes!

Det lyder måske lidt hårdt og voldsomt at du skal falde 1000 gange før du bliver verdens bedste skiløber, men faktisk hjælper det mange børn til ikke at føle at de mislykkes, når de falder. Vi er i dagligdagen alt for fokuserede på kun at rose børn, når de gør noget rigtigt. I skibakken oplever de at ’det rigtige’ er ikke at falde – det er i hvert fald det de høre mange voksne sige. ”Oj – Jeg faldt kun 3 gange i dag – jeg er ved at blive bedre”. Faktisk bør det være lige omvendt. ”Jeg faldt 3 gange i dag – det betyder at jeg tør udfordre mig selv til at lære noget nyt”.Foto228Hemsedal

 

Når jeg oplever at børn bliver kede af at falde, siger jeg til dem, at jeg også falder ofte og at man faktisk skal falde 1000 gange, før man bliver ‘verdens bedste’ til at stå på ski. Indimellem vælger jeg også ’at falde’ (smider mig) sammen med barnet for at vise at det hverken er pinligt eller forkert at falde. De spørger nogle gange, om jeg er faldet 1000 gange og til det svarer jeg, at jeg har ikke tal på det, men i hvert fald over 500 gange :)

Hjælp dit barn til at føle at det også lykkes når det falder. Det er utrolig vigtig at vi ikke kun fokuserer på resultatet og ’det rigtige’ barnet gør, men også anerkender den læring, det går igennem på vej til at kunne mestre ex børnebakken selv. Ros dit barn for at smide sig i god tid, eller find på en særlig pointskala for flotte og seje styrt!

IMG_0317

 

Husk at når vi falder, er det fordi vi er ved at blive bedre :)